keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Taistelu Houdinin kanssa

Nyyti, sinä oma pieni Houdinimme. Mitä teen kanssasi?

Heräsin toissayönä Tatun rauhalliseen ääneen, joka totesi: "Sängyssä on rotta." Nyyti istui Tatun poskella tyytyväisenä elämäänsä. Unenpöpperöisenä karvapallero toimitettiin takaisin häkkiin. Tunnin päästä Nyyti mönki peiton alla riehakkaana. Hän oli paljastanut suuren pyyhehämäyksemme. Ei auttanut kuin ottaa kuivikepussi vaatehuoneesta, pikkuhäkki nojatuolin takaa ja Nyytikäinen joutui loppuyöksi arestiin.

Aamulla sitten mietittiin, että mikäs nyt neuvoksi. Nyytin itkettyä koko yön nukahtamiseensa asti pikkuhäkissä oloa, päätimme yrittää vielä keksiä jotain ison häkin kanssa. Otimme apuun Mauri Kunnaksen sekä muut ohuet kirjateokset, joita hyllystäni löytyi. Niillä päällystimme häkin päällisen. Pyyhe on edelleen välissä, ettei Nyyti pääse purkamaan pakoyrityksiään Suomalaisiin Koiramäkiklassikoihin.

Tämä toimi. Nyyti etsi koko illan pakotietä katonrajasta ja raivostui, kun hänen tiensä vapauteen oli tukittu. Lopulta vauva alistui ja ryömi pahvilaatikkoon murjottamaan. Aamulla Nyyti oli edelleen häkissä ja olen toiveikas Mauri Kunnas taktiikan toimivuudesta.

Tällä hetkellä pikku-Houdini istuu sohvan takana kirjekuoressa. Neljä epä-Houdinia ovat vaellelleet itsekseen häkkiin iltaunille. Odotan Tatua kotiin, että voimme siirtää sohvaa ja saada Nyytin kirjekuoritalosta häkkiin. Hän kun on hellyyden kaipuustaan ja hyvästä temppupäästään huolimatta niin vikkelä vapaustaistelija


Houdini pyyhemajassa. Noiden kaltereiden läpi hän tosiaan vielä mahtuu. Juuri ja juuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti