sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Nyyti hukkanen

Päivän kesti Fionan stressilinnoitus. Eilen illalla paperitalo oli purkautunut ja Fiona nukkui Lotan kainalossa ja juoksi suristen pusuttelemaan tullessani häkin luo. Huokaisin helpotuksesta. Päästin rotat ulos häkistä, Nyytin myös, ja menin koneelle. Päätäni alkoi särkeä ja puolen tunnin kuluttua tajusin olevani raivokkaan migreenin kourissa. Se iski päälleni niin suurella voimalla, etten kynnyt nousemaan edes istumaan sängyllä maatessani. Voin huonosti kuin pieni eläin samalla kuin omat pienet eläimeni pyörivät vieressäni nuuhkutellen ja sukien hiuksiani. Sain kylmän hien valuessa kannettua kaksi niistä häkkiin mutta sitten oli pakko luovuttaa. Migreeni oli liian kova.

Huomasin, ettei Nyytiä näkynyt sohvalla. Tajunnan rajamailla konttasin katsomaan sohvan takaa, mutta siellä ei ollut ketään. Pelästyin että mihin se on mennyt, kun rääpäle ei ole koskaan uskaltanut kauemmas sohvaa. Yrityksistäni huolimatta en saanut kehoani tottelemaan ja huonon olon kourissa päätin lopulta soittaa Tatun serkku apuun. Hän saapui ratsuväkenä ja konttasi tunnin etsien Nyytiä samalla kun minä makasin raatona sängyllä. Nyytin oltua hukassa puolitoista tuntia, alkoi serkkuakin ahdistaa. Mitä jos joku isoista on purrut sitä ja se makaa jossain. Mitä jos se on jäänyt jonnekin jumiin. Mitä jos mitä jos mitä jos.

"Täällä se on!!!" Lopultakin Nyspe löytyi. Tatun serkun katsoessa kymmenettä kertaa isojen häkin alta, Nyyti killitti sieltä takaisin. En edelleenkään tiedä, missä se oli tsiippaillut menemään. Kiinnijääminen ei kuitenkaan ihanan seikkailun jälkeen maistunut Nyytille ja jouduimme turvautumaan kinkkuun sekä ystävälliseen rohkaisuun lattiaharjalla. Lopulta syliin otettaessa Nyyti oli väsyneen iloinen ja napsutteli myhäillen. Häkkiin hän ei olisi millään halunnut ja järjesti suuren protestin. Oli vähällä, ettemme joutuneet kaivamaan Nyytiä uudestaan häkin alta.

Tuli ihan mieleen Marcelinen vauva-ajat, jolloin alfanaaraamme harrasti kiinnijäämiskiukuttelua ja pakeni kirjahyllyssä hyllyltä hyllylle ja kirjojen väliin. Pitää tehostaa Nyytin luoksetulokoulutusta, että saadaan tällaiset taipumukset kitkettyä hyvissä ajoin.

Lopuksi kuva Fionan vasta puoliiksi valmiista stressilinnakkeesta, Lotan naulakkohyppyasennosta ja Nyyti-karkulaisesta.

Tämä kasvoi miltei kaksinkertaiseksi.

Holpaa

Tukijalka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti