sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Musta

Minulla on taidenäyttely!

RIENAn esityskauden ajan kulttuuritalo Wiljamin aulasta löytyy allekirjoittaneen rotta-aiheinen näyttely, joka kantaa nimeä MUSTA. Ystäväni ja Rienan ohjaaja Mona kysyi, haluaisinko pitää näyttelyn samaan aikaan näytelmän kanssa, kun töiden henki sopii hyvin yhteen näytelmän kanssa. No halusin todellakin.

Rienaa tehdessä koko näyttely meinasi unohtua, mutta sitten päivää ennen ensi-iltaa muistimme että hei, tämäkin piti tehdä. Minä kokosin töitä ja tein yhden uudenkin siinä samana päivänä. Ripustukseen oli aikaa tiukka tunti, mutta ystävien avustuksella sekin saatiin kasaan.

Siinä missä Riena pohdiskelee ihmisen pahuutta ja mikä tekee ihmisestä pahan, pohdiskelee näyttelyni pahan pitämistä ja ennakkoluuloja. Varmaan jokainen rotan omistaja kohtaa ennakkoluuloja lemmikkejään kohtaan. Rotta nähdään usein saastaisena, iljettävänä ja vaarallisenakin. Jotenkin rotan habitus on yksinkertaisesti monelle "paha". Töissäni rotat kuitenkin on tuotu arkipäiväisten asioiden keskelle eloisina ja pehmeinä. Onko pahempi olla kiintynyt lempikahvikuppiin kuin elävään olentoon? Materia on elotonta ja katoaa, mutta elävä eläin muodostaa suhteen omistajaansa. Näyttelyn nimi taas tuli musteesta, mustasta surmast sekä ihmisten värittyneistä ennakkoluuloista kesyrottia kohtaan.

Vieraskirja on jo täyttynyt kannustavista puheenvuoroista. Ihanaa nähdä, että kesyrotilla on sija taiteessa ja sen kautta sellaistenkin ihmisten mielessä, joilla ei ole ollut minkäänlaista suhdetta kesyrottaan.

Näyttelyni MUSTA on nähtävissä Rovaniemellä kulttuuritalo Wiljamin aulassa ajalla 26.2.-19.3.

Tatu teki äkkiä pienen julisteen


Tatu pykäsi myös pikku flaierin

Kahvipavut sekä Strawberry fields

Riippuvat

Sokeria ja Kestit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti