lauantai 21. helmikuuta 2015

Piilosta

Kuukauden sisällä on etsitty niin herkkujen, taskulampun, suursiivouksen sekä keittiönpurun voimin milloin mitäkin rottaa. Fiona teki joitakin viikkoja sitten neljäksi tunniksi täydellisen katoamistempun niin että minulla oli jo itku silmässä. Nyyti osaa haihduttaa itsensä tästä ulottuvuudesta tehokkaasti ja Tilda sujahtaa pienen kokonsa turvin uskomattoman pieniin väleihin. Tirlittan ja Lotta harrastavat katoamista harvemmin, mutta Fiona, Nyyti, Tilda ja Marceline häviävät joskus moneksikin tunniksi.

Suomen kesyrottayhdistys ry - ryhmässä on ollut usein keskusteluja kadonneista tai seinän sisään luikahtaneista rotista ja niiden löytämiseen ja kiinni saamiseen on ollut monenmoista neuvoa. Parhas neuvo on meillä ollut nuoltava voimakkaasti tuoksuva ruoka. Pienet ruokapalaset rotta käy piilostansa nopeasti nappaamassa ja vilistää huonolla tuurilla käsien välistä takaisin tiskikoneen alle tai sohvaan. Jos kupissa on vähän löysää puuroa, on sitä hankala ottaa kantoon.

Marceline meni hukkaan joitakin viikkoja sitten, ja löytyi vasta kun avasin piirustuslipaston alimman laatikon. Oli mennyt laatikoston alta mokoma sinne nukkuamaan. Muita ovelia piiloja on bongattu muun muassa tällaisista paikoista:

- Liinavaatekaappi (lakanan sisällä)
- Keittiön kaapiston alunen (tie myös uunin sekä tiskikoneen alle. tilkitsimme)
- Suihkukaapin alunen
- Suihkukaappi
- Kirjahylly (kirjarivistöjen takana)
- Sohvan sisus
- Tilpehöörilaatikko (kaivautuneena vappunaamareihin)
- Kengät (haisevissa on niin ihana nukkua)
- Pyykkikori
- Hengarissa olevien vaatteiden taskut

Puoliksi auki 
Nukkumus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti