tiistai 13. tammikuuta 2015

Voi pakkanen

Rovaniemen pakkanen kiristää vyötään ja minä huudan kadulla Tatulle pitäväni naurettavana ja halveksittavana tällaista säätä. Vaikka yksiöni on varustettu pattereilla, uunilla sekä saunalla, on lämpömittarin lukemaromahduksella vaikutusta sisälämpötiloihinkin. Rotat eivät tästä luonnollisesti pidä. Ne vetäytyvät jaffa-laatikkoon vierekkäin, tai tunkeutuvat lämpökasaan riippumattoon. Minä saunon ja pidän kylpyhuoneen ovea auki jälkikäteen, että tytöt saavat lisää lämpöä. Puolet sukistani löytyvät alamökistä häkin pohjakerroksesta.

Marceline aivasteli hurjasti herätessään tänään iltapäiväunilta. Myöskin Lottis pärski möyriessään villasukka- ja lapaskorissa. Toivon aivastelun vähenevän ja kuuntelen säännöllisesti, ettei rottien hengitys vain rohise. Olen yhden antibioottikuurin käynyt kerran hakemassa Fionalle, ja itkin kuin putous. Raukka oli silloin asunut luonani vain joitakin kuukausia, ja flunssa veti valkean rotan valkeaksi lapaseksi, joka sylissäni nukkui horrosta puristaen tassuillaan paitaani. Lääkärireissu lapasen kanssa ei ollut mieltäylentävin kokemus ja vaikka Fiona saikin reippaus-kehuja, se pissi hädissään eläinlääkärin vaa'an täyteen. Ei enää niitä reissuja kiitos pikku-paroille.

Taistelemme rottien osalta kylmää ja flunssaa vastaan lämpimällä hunajavedellä, vitamiinipitoisilla tuoretuuilla ja facebook-ryhmän innoittamana aion ostaa apteeksita jotain vitamiinilisää. Ryhmässä oli suosikkivalmistekin. Pitää kaivaa se sieltä keskustelujen syvyydestä. Terveyspoliisina olen myös tehnyt lisää muutoksia häkin ruokavalioon. Laihdutuskuurisen Fionan lisäksi ruokaremonttilistalle hyppäri Marceline, joka laitettiinkin lihotuskuurille. Huomasin tänään, että se on hyvin laiha, eikä enää terveen solakka ja lihaksikas.

Koko häkkikunta tuntuu silti voivan hyvin. Leikki-into räjähtää pitkin seiniä, häkissä riittää touhuiltavaa sekä Nyytikin istuu jo oma-aloitteisesti joka päivä sylissä.

Odotamme myös jännityksellä valokuvaamo Kipinässä odottavia rotta-kuvia. Toistaiseksi lompakkoni lykkää niiden hakua, mutta pian saamme seinälle upeita poseerauksia Fionan ja Marcelinen toimesta. Myös blogiin löytää varmasti mannekiinimateriaalia.

Ammattilaisten kuvia odotellessa kuvia kotitouhusta

Pikku-Nyyti

Tiskipöytäkarkusi pelastettiin jälleen humpsahtamasta paistinpannuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti