tiistai 28. heinäkuuta 2015

Väsynyt ja pörröinen

Olen väsynyt, rotat ovat väsyneitä ja me kaikki olemme enemmän tai vähemmän pörröisiä. Tuijotin kuvaani aamulla peilistä ja päätin ilman epäilyksiä tänään olevan hattupäivän. Melkein kaikki päivät ovat nykyään hattupäiviä.

Sisko teki pesän Tatun kaksioon kolmeksi yöksi oman pesueensa kera. Rotat saivat nauttia neljä-vuotiaan innokkaasta rotan hoidosta ja nameja tarjoiltiin niin runsaalla kädellä, että kaksi edellistä päivää olemme olleet vallan namipannassa. Lotta nukkui kaksi päivää pörröisenä keränä kaikki häkissäoloaikansa. Vieraiden tarkkaileminen on väsyttävää puuhaa rotta-alfalle.

Sisko ajoi perheinensä takaisin Suomen sisävesille, mutta työt jatkuvat. Tässä vaiheessa kesää huomaan huonon stressinkantokykyni natisevan. Rysähtääköhän ennen kuin kesä loppuu? Luultavasti ei. Rottia kismittää työt, vaikka niille se onkin pehmeä lasku syksyllä jatkuvaan yliopistorytmiin. Silloin ei olekaan mitään kello kahdentoista päiväjuoksuja vaan pitää odotella iltapäivään. Olen ennalta koittanut suunnitella uutta opiskelevan rotta-äidin päivärytmiä. Haluan, että tytöillä on miellyttävä rutiini.

Arki rullaa omalla painollaan ja me istumme kyydissä. Syksy luultavasti tuo Lotan ja Tirlittanin vanhentuessa uudet huolenaiheet, joten tämä hitaasti köröttely on aivan hyvä. Jos hidas vauhtimme joitain kummeksuttaa, voin aina laittaa hatun päähäni, ettei kukaan nää ettei meidän laumassa ole kukaan jaksanut sukia turkkiaan tänään.

Näin mutkalla otti pörröinen Lotta-rotta päikkäreitä tänään

Tilda on nukkunut myös pitkiä unia, mutta jaksaa tulla aina morjenstamaan aamuruoan saapuessa luukulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti