sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Pörrössä ja kumarassa

Voi vanhus Lotta rottanen. Välillä nukkuessaan Lottis onnistuu näyttämään niin hauraalta, kipeältä ja raasulta, että on käynyt eläinlääkärin päivystysnumerokin mielessä. Herätessään Lotta tosin on oma itsensä joskin puolet vähemmällä energialla ja ruokahalulla.

Kyselin facebookissa rottailijoilta, miten näistä viimeisistä päivistä voisi tehdä helpompia, kun ei Lotalle kova ruoka maistu ja väsy painaa. Ilokseni ei kehotettu boksiin sulkemaan vaan päin vastoin. Lotta saa nukkua toisten kanssa loppuun asti. Pilttiä, maissimaitoa ja muussattua safkaa Lotta mupeltaa hurjalla ruokahalulla mutta huomattiin toinen hälyttävä seikka. Juominen ei maistu. Ei pullosta, ei kulhosta, ei lusikasta. Tänään hätääntyneenä tästä nesteen määrän vähyydestä vetäisin tyhjän lääkeruiskun täyteen hunajavettä ja syötin ruiskulla hiljalleen tietokoneella härvätessä lotalle aimo annoksen. Tatu myös annosteli Lotalle hieman kipulääkettä, jota oli jäänyt Tirliksen jälkeen. Katsottiin ohjeet painon mukaan. Eläinlääkäristä oli sanottu, että näin voi tehdä.

Nyt illalla Lotta sai taaperrella raihnaiseen hitaaseen tahtiinsa ympäriinsä asunnossa ja etsiytyi lopulta patterin alle lämpöiseen nukkumaan. Nyt koko tyttökööri torkkuu häkissä. Lotta heräsi hieman enemmän energiseen eloon ja pesi selkänsä ja kylkensä, jotka ovat olleet kauhean keltaiset. Ei ole peseminen oikein onnistunut parhaiten raihnaiselta vanhukselta. Ollaan hammasharjalla ja vedellä vähän auteltu hankalista paikoista. Johtuneeko tulehduskipulääkkeestä, nesteestä vai molemmista että nyt ilta meni paljon paremmin ja rouva pesi itsensä päästä varpaisiin.

Voi kun saisimme pian ajan eläinlääkärille. Ei ole invalidielämä pienen rotan elämää.

Sylimummeli Lotta

Tatun rotta on Lotta aina ollut ja on vielä näillä vanhoilla päivilläänkin. Ei minun käsivarsi kelpaa yhtä hyvin kuin Tatun.

Voi tämä on juuri se näky mitä en meinaa kestää. Raihnas pörheä ja likainen mummeli. Onneksi Ulpukka nukkuu kaverina.

Hieman pirteämpi aamu. Pehmeää pilttiä aamiaiseksi. (pyyhin illalla kaikki tasot ja yön aikana nuo ruojat olivat jo sotkeneet kaikki höh)

Pörrö Lottanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti