tiistai 18. marraskuuta 2014

Vamma

Häkkipostaus loistaa poissaloloaan ja loistaa nytkin.

Tänään nimittäin kohtasimme hyvin epämiellyttävän näyn kotiin tullessa. Häkissä oli veriläikkiä ympäriinsä. Lattialla asti oli verilammikoita loiskunut. Napsimme yksitellen joka rotan häkistä ja syynäsimme lävitse milli milliltä. Lopulta Tatun kaivaessa Nyytin ulos, näimme sen hännän olevan kuivuneen veren peitossa. Näky oli äkkiseltään hurjan raju ja näytti hetken, kuin puolet hännän ihosta olisi kuoriutunut pois.

Häntää puhdistaessamme kuitenkin huomasimme, että tilanne näytti ahdistavammalta kuin olikaan. Keskellä häntää ammotti pituussuunnassa yksi pitkä syvä haava, muu veri oli vain sotkenut koko hännän ja Nyytin juoksennellessa koko häkin. Soitettiin konsultaatiota eläinlääkäristä, ja käskivät laittaa vauvan pikkuhäkkiin rauhassa toipumaan. Nyyti itse suhtautui asiaan melko rauhallisesti, mutta menetettyään kokoonsa nähden aimo annoksen verta, oli hieman voipunut. Nyyti vetäytyi riippumattoon imeskelemään tomaattia, ja me aloimme Tatun kanssa käydä läpi häkkiä.

Mielessäni on vain kaksi kysymystä. Jos Nyyti on repäissyt häntänsä häkissä johonkin, mikä se oikein on? Toinen kysymys on paljon ikävämpi. Onko joku muista purrut Nyytiä noin kovasti? Voi mälsä. Tästä tuleekin vähän erilainen viikko tarkkaillessa ja huoliessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti