keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Iloista ja eloista

Tilda matkusti tänään toiselle eläinlääkärille. Rotta laatikkoon, laatikko syliin ja autolla uuden elukkatohtorin luokse. Kokemus oli hurmaava. Näimme, miten paljon edellinen eläinlääkäri oli jättänyt tutkimatta Tildaa. Nyt vasemassa kädellä tehdyn keuhkojen kuuntelun sijaan saimme kolme varttia täyttä palvelua, ja Tilda tutkittiin kuonon päästä hännän huippuun stetoskoopin, tunnustelun ja reagointitestien voimin. Kyseltiin myös tarkasti lisätietoja.

Tilda käyttäytyi lääkärissä mallioppilaan tavoin ja hauskutti eläinlääkäri-tätiä kiipeämällä syliinsä ja näyttämällä hassuimmat temppunsa. Mekin saimme kiitosta, koska Tilda oli kasvanut toivottua vauhtia ja saanut kerättyä hyvin kasvuvaraa kupeisiinsa.

Tuomioksi tuli "ei lääkettä", koska kyseessä oli mitä luultavimmin rakenteellinen vika. Tilda rukan nenä on huonosti muotoutunut. Kasvaessa se saattaa helpottaa, eikä ahdistavia satunnaisia ääniä enää kuulu. Kuitenkin käskettiin soittaa väliaikatiedotuksia, koska ahtautunut nenukäytävä altistaa oikeille tulehduksille paljon enemmän. Myös suositeltiin pitämään asunto mahdollisimman pölyttömänä ja varomasta liian voimakkaita tuoksuja, joille Tilda oli myös tavallista herkempi nenänsä takia.
Reippauspisteet veti tyttö kotiin, olisipa saanut varmasti pyydettäessä tarran moitteettomasta sosiaalisesta käytöksestä, kun kaveerasi välittömästi kaikkien paikalla olijoiden kanssa. Hurraa!

Meillä kotona taas on menossa suursiivous. Rotat hyppelevät laatikoiden päällä ja Nyyti on opettanut Marcelinenkin kiipimään tiskipöydälle. Ihan ylös asti vanha rouva ei ole vielä päässyt. Elopaino taitaa olla viimeiseen ponnistukseen liikaa.

Tilda on saanut myös tutustua muihin rottaloisiin. Toistaiseksi samaan häkkiin ei ole vielä asiaa, mutta ehkäpä jo loppuviikosta, kun Lotan ja Fionan niskakarvat ovat laskeutuneet takaisin normaaleille urilleen.

Vanhus kiipii

Nyytiä ei pysäytä edes auki jätetty ylin laatikko.

Tirlittan ja Tilda tutustuvat. Kuka ehtii haistaa toisen pyllyä ekana!

Aseman osoitus. Tirlittan teki selväksi, että Tilda osa on häntä alempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti